Είστε εδώ

News

Nissan: «Μπλακάουτ» παραγωγής στην Ευρώπη

του Γιώργου Ψαρρά

Η έντονη παραγωγική δραστηριότητα της Nissan στην Ευρώπη «νόσησε» από την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19).

Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν λαμβάνει αναγκαστικά έκτακτα μέτρα για να περιορίσει όσο μπορεί από την πλευρά της την εξάπλωση του φονικού ιού.  Παράλληλα δηλώνει ότι βρίσκεται σε διάλογο με τις αρμόδιες Αρχές κάθε χώρας, ώστε να εφαρμόζει πιστά τα εκάστοτε μέτρα, ενώ δηλώνει έτοιμη να υποστηρίξει με τις παραγωγικές τις ικανότητες και τη μηχανική της τεχνογνωσία οποιαδήποτε πρωτοβουλία για το καλό της δημόσιας υγείας.

Από την περασμένη Τρίτη 17 Μαρτίου το εργοστάσιο της Nissan που βρίσκεται στο  Σάντερλαντ της Βρετανίας έχει αναστείλει τη λειτουργία του λόγω του κορωνοϊού. Η εν λόγω αναστολή θα ισχύσει μέχρι να εκδοθεί νέα ανακοίνωση, με τη Nissan να δηλώνει ότι παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη της κατάστασης, τις ελλείψεις στην εφοδιαστική της αλυσίδας και τη ζήτηση της αγοράς.

Στην Ισπανία τώρα από 19 Μαρτίου σχεδόν 3.000 υπάλληλοι της Nissan από το εργοστάσιο της Βαρκελώνης και κοντινών περιοχών της Καταλονίας, λόγω ανωτέρας βίας, έχουν απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντα τους.

Η παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης έχει ανασταλεί από την Παρασκευή 13 Μαρτίου, λόγω τοπικών περιορισμών στις μετακινήσεις. Προσωρινή παύση παραγωγής ισχύει από 16 Μαρτίου για το εργοστάσιο στην Άβιλα και από 19 Μαρτίου για το εργοστάσιο στην Καντάμπρια.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.