Είστε εδώ

News

Nissan - Κάρλος Γκον: Έρχονται μηνύσεις;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan έχει αποφασίσει να πάει στα άκρα το θέμα που αφορά τον Κάρλος Γκον, καθώς εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η αιτία για αυτή την απόφασή τους είναι ότι οι πράξεις του πρώην επικεφαλής της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi προκάλεσαν βλάβη στην εταιρεία.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της μάρκας αναφέρουν ότι η απόδρασή του δε θα είναι αρκετή ώστε να τον γλυτώσει από την ευθύνη που συνεπάγεται το γεγονός ότι διέπραξε οικονομικά εγκλήματα, σύμφωνα με την εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία.

Από τη μεριά του ο Γκον είναι στον Λίβανο όπου φαίνεται να μην κινδυνεύει να συλληφθεί και ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να δώσει συνέντευξη τύπου, στην οποία θα αναφέρει ότι είναι αθώος.

Εκτός από τον ίδιο τον Γκον επιπτώσεις έχει αρχίσει να δέχεται και η σύζυγός του, Κάρολ, αφού οι ιαπωνικές αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης και για την ίδια το οποίο σημαίνει ότι πλέον δεν μπορεί να επισκεφτεί την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Όσο ο ισχυρός άνδρας της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό οι Ιάπωνες δεν της επέτρεπαν να τον επισκεφτεί, αφού θεωρούσαν ότι θα τον βοηθήσει να παραποιήσει στοιχεία που θα αποδείκνυαν την ενοχή του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η οικογένειά του δεν εμπλέκεται στην απόδραση και ότι οργάνωσε όλη την επιχείρηση μόνος του.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε πώς θα κινηθεί ο Γκον αλλά και η Nissan.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.