Είστε εδώ

News

Nissan: "Εξεγέρθηκαν" οι μέτοχοι

του Σωτήριου Χάλλα

Στο πλαίσιο συγκέντρωσης των μεγαλύτερων μετόχων της Nissan, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σχετικά με το γεγονός ότι η ανάκαμψη της εταιρείας γίνεται με αργό ρυθμό, οι οποίες επεκτάθηκαν και στον διευθύνοντα σύμβουλο, Μακότο Ουτσίντα.

Ο Ουτσίντα επανέλαβε ότι το πλάνο “αναγέννησης” της Nissan θα παρουσιαστεί τον Μάιο, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να ακολουθήσει κοινή γραμμή με τις Renault και Mitsubishi, τις εταιρείες με τις οποίες έχει σχηματίσει συμμαχία.

“Δεν είναι κάπως αργά ο Μάιος;” ρώτησε ένας μέτοχος με τον Ουτσίντα να απαντά ζητώντας υπομονή, ώστε να μπορέσουν όλοι να δουν ότι η αλλαγή θα έρχεται μέρα με τη μέρα.

Ο Ουτσίντα σχεδιάζει ένα πλάνο ανάκαμψης το οποίο περιλαμβάνει περιορισμό των εξόδων, κυρίως στη Βόρεια Αμερική. Ο Ιάπωνας διευθύνων σύμβουλος δεσμεύτηκε ότι σταδιακά η αλλαγή θα είναι ορατή και τόνισε ότι αν η κατάσταση παραμείνει ασταθής, μπορούν να τον απολύσουν άμεσα.

Κάποιοι μέτοχοι ζήτησαν περισσότερη διαφάνεια σχετικά με αυτό το πλάνο ανάκαμψης και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον τρόπο που χειρίζεται η εταιρεία την υπόθεση με τον Γκον, αλλά και για τις συνθήκες υπό τις οποίες παραιτήθηκε ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος, Χιρότο Σαϊκάβα.

Βασικός προβληματισμός ήταν το γεγονός ότι η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται σε πολύ χαμηλή τιμή. Μάλιστα, κάποιος από τους μετόχους είπε ότι αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, θα αρχίσει να σκέφτεται ότι θα ήταν καλύτερα να είχε παραμείνει ο Γκον στη θέση του.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.