Είστε εδώ

News

Mitsubishi: Το "κοινόχρηστο" μέλλον της

του Σωτήριου Χάλλα

Αυτή τη στιγμή στην αυτοκίνηση “τρέχουν” παράλληλα διάφορες τάσεις οι οποίες συνδυαστικά θα διαμορφώσουν το μέλλον των μετακινήσεων, με τα ηλεκτρικά, το υδρογόνο, τα αυτόνομα αυτοκίνητα αλλά και τα ιπτάμενα να είναι από τις πιο βασικές.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία πολύ ισχυρή τάση και αυτή είναι το λεγόμενο sharing. Δηλαδή η κοινή χρήση ενός αυτοκινήτου. Το sharing μπορεί να είναι απλά η παραχώρηση χρήσης του αυτοκινήτου που κατέχει κάποιος, για τις ώρες που δεν το χρησιμοποιεί ώστε να αποκομίζει κάποιο όφελος ή ακόμα και η μη ιδιοκτησία αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση το σύνολο των μεταφορικών αναγκών καλύπτεται από αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα για χρήση από τον οποιονδήποτε, φυσικά έναντι του ανάλογου αντιτίμου.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν ότι αυτό θα οδηγήσει σ πτώση των πωλήσεων οπότε θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή. Γι’ αυτό το λόγο έχουν αρχίσει και εκπονούν σχέδια για το πώς θα τοποθετηθούν σε αυτή την αγορά.

Η Mitsubishi θα παρουσιάσει τις δικές της ιδέες στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, από την οποία ως ιαπωνική εταιρεία δε θα μπορούσε να λείπει.

Μαζί με τα σχέδιά της πάνω στο sharing θα παρουσιάσει και το πρωτότυπο EMIRAI S, με το γράμμα S να αντιπροσωπεύει τις λέξεις Shared (κοινοχρησία), Service (υπηρεσία) και Safety (ασφάλεια).

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.