Είστε εδώ

News

Mitsubishi: Θα ασχολείται αποκλειστικά με SUV

του Σωτήριου Χάλλα

Πολλοί είναι εκείνοι που λησμονούν τις εποχές που η Mitsubishi κατασκεύαζε αυθεντικά σπορ μοντέλα όπως το Lancer Evo και ελπίζουν ότι κάποια στιγμή η ιαπωνική μάρκα θα επανέλθει στην κατηγορία όμως οι ελπίδες τους διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του σαλονιού αυτοκινήτου της Γενεύης, ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi Βρετανίας, Ρομπ Λίντλεϊ, δήλωσε ότι πλέον η εταιρεία έχει πάρει τη συνειδητή απόφαση να στραφεί αποκλειστικά στην κατασκευή μοντέλων που θα τοποθετούνται στην κατηγορία των SUV και να απέχει από οποιαδήποτε άλλη, παραδοσιακή κατηγορία όπως τα μικρά ή τα μικρομεσαία.

Παράλληλα, οι Ιάπωνες εστιάζουν και στα μοντέλα εναλλακτικού καυσίμου όπως είναι τα ηλεκτρικά. Ο Λίντλεϊ συνέχισε λέγοντας ότι μια εταιρεία που πουλάει 1.2 εκατομμύρια μονάδες ανά έτος δεν μπορεί να απλωθεί σε πολλές κατηγορίες αν θέλει να είναι κερδοφόρα, οπότε στη Mitsubishi αποφάσισαν να ασχοληθούν μόνο με crossover και SUV μοντέλα.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε ελπίδα για την επανεμφάνιση κάποιας σπορ κατασκευής από την ιαπωνική μάρκα έχει χαθεί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ονομασίες που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων όπως το Eclipse, τώρα “επιστρέφουν” ως SUV. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με την ονομασία Evolution (Evo) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε ένα νέο, ηλεκτρικό SUV.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.