Είστε εδώ

News

Mercedes:Τρισδιάστατη εκτύπωση κατά του κορωνοϊού

του Γιώργου Ψαρρά

Στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού (covid-19) έχουν ριχτεί αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν αναλάβει την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, ενώ η Mercedes δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η ίδια αναφέρει ότι έχει έρθει η ώρα να ανταποκριθεί πλήρως στην κοινωνική της ευθύνη και για το λόγο αυτό προσφέρει την πολυετή της τεχνογνωσία πάνω στην τρισδιάστατη εκτύπωση, με τη βοήθεια της οποίας μπορούν να παραχθούν μεμονωμένα εξαρτήματα που χρειάζονται επειγόντως για ιατρικές συσκευές, ώστε να καταπολεμηθεί η πανδημία.

Παράλληλα η Mercedes δηλώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με την κρατική κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ενώ τονίζει ακόμα ότι η τεχνολογία και οι εξειδικευμένες γνώσεις της στην παραγωγή είναι διαθέσιμες, αρκεί να της ζητηθεί από την ιατρική κοινότητα.

Στα επιβατικά της μοντέλα η Mercedes χρησιμοποιεί συνήθως την τρισδιάστατη εκτύπωση σε πρωτότυπα οχήματα ή περιορισμένης παραγωγής. Σε ετήσια βάση παράγει με την τρισδιάστατη εκτύπωση περίπου 150.000 πλαστικά και μεταλλικά εξαρτήματα.

Για ιατρικούς σκοπούς μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα είδη της τρισδιάστατης εκτύπωσης, όπως η στερεολιθογραφία (SLA), η επιλεκτική πυροσυσσωμάτωση με λέιζερ (SLS), τρισδιάστατη σμίλευση (FDM) και η επιλεκτική τήξη με λέιζερ (SLM).

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.