Είστε εδώ

News

Mercedes: Γιατί άλλαξε το λογότυπο της;

του Γιώργου Ψαρρά

Παρατηρείτε μήπως κάτι διαφορετικό στο διάσημο λογότυπο της Mercedes, όπως αποτυπώνεται στην παραπάνω φωτογραφία;

Πράγματι, το λαμπρό αστέρι της γερμανικής εταιρείας έχει μικρύνει πάρα πολύ με αποτέλεσμα πλέον να μην ακουμπάει στο κυκλικό του περίβλημα. Το νέο λογότυπο της Mercedes δεν πρόκειται να το δείτε πάνω στα επερχόμενα μοντέλα της, αλλά στους επίσημους λογαριασμούς που διατηρεί σε Facebook, Twitter και Instagram.

Στόχος του είναι να περάσει ένα σημαντικότατο μήνυμα τη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε όλοι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με τον τρόπο αυτό η Mercedes θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που διατηρεί τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις, αποφεύγει ασπασμούς, χειραψίες και συνωστισμούς, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού.

Το εν λόγω, προσωρινό προφανώς λογότυπο, το δημιούργησε ο Marcel Hobrath, ο οποίος είναι ένας από τους παθιασμένους εργαζόμενους της Mercedes. Παράλληλα η Mercedes μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε σπίτι μας, για να εξασφαλίσουμε την υγεία τη δική μας αλλά και των συνανθρώπων μας, ειδικά αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο λογότυπο της Mercedes στην σελίδα της στο Facebook έχει ήδη αποσπάσει πάνω από 167.000 Likes, 2.200 κοινοποιήσεις και 3.400 σχόλια από τους οπαδούς της.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.