Είστε εδώ

News

Mercedes - AMG: Ο γρίφος των ρύπων και οι πιθανές λύσεις

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει κάποια μοντέλα της AMG ή έστω να μειώσει τη διαθεσιμότητά τους, προκειμένου να καταφέρει να ρίξει το μέσο όρο εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων που πουλάει.

Σύμφωνα με αναφορές η Daimler έχει αποφασίσει να μειώσει τη διαθεσιμότητα κάποιων μοντέλων της AMG κατά 75%, ειδικότερα εκείνων που έχουν τις μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων, ώστε να συμβάλλουν λιγότερο στην αύξηση του μέσου όρου εκπομπών.

Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος της Daimler είναι στα 138 γρ. CO2/χλμ. όμως μέχρι το 2021 πρέπει να έχει πέσει στα 100 γρ. CO2/χλμ. ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επιβολής πολύ μεγάλων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σίγουρα η μείωση της διαθεσιμότητας συγκεκριμένων μοντέλων θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, όμως υπάρχουν αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν ότι αυτό θα έχει σοβαρή επίπτωση στην κερδοφορία.

Αυτό επειδή τα πιο ισχυρά μοντέλα, που εκπέμπουν και περισσότερους ρύπους, αφήνουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με την γκάμα των λιγότερο ισχυρών μοντέλων.

Σίγουρα η Daimler έχει έναν δισεπίλυτο γρίφο μπροστά της. Θα καταφέρει να τον λύσει;

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.