Είστε εδώ

News

Maserati: Διανυκτέρευση μέσα στο εργοστάσιο της (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Πριν από μερικές μέρες η Maserati ανακοίνωσε ότι ρίχνει την αυλαία στην παραγωγή των GranTurismo και GranCabrio.

Παράλληλα το ιστορικό της εργοστάσιο Viale Ciro Menotti στη Μόντενα της Ιταλίας, όπου κατασκευάζονταν οι GranTurismo και GranCabrio, θα εκσυγχρονιστεί προκειμένου να υποδεχτεί το 2020 ένα νέο και πολυαναμενόμενο supercar.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αναβάθμιση της γραμμή παραγωγής ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ θα κατασκευαστεί και ένα νέο βαφείο.

Με αφορμή λοιπόν όλα αυτά τα σημαντικά γεγονότα η εταιρεία με σήμα την τρίαινα του θεού Ποσειδώνα αποφάσισε να διοργανώσει μια ξεχωριστή εκδήλωση στο εργοστάσιο Viale Ciro Menotti. Ένας αριθμός προσκεκλημένων είχε την ευκαιρία να μάθει από σημαντικά στελέχη της Maserati ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.

Στο παρακάτω video θα ακούσετε τον Ερμανό Κόζα, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια της Maserati 60 χρόνια, την Ροσέλα Γουάσκο που είναι υπεύθυνη χρωμάτων και υλικών για τα μοντέλα και το μηχανικό Φεντερίκο Λαντίνι, υπεύθυνο για την ανάπτυξη του μελλοντικού supercar.

Αφού άκουσαν με προσήλωση όλες τις ιστορίες οι προσκεκλημένοι διανυκτέρευσαν στο εργοστάσιο Viale Ciro Menotti, καθώς κοιμήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια που στήθηκαν για την περίσταση στη γραμμή παραγωγής, ανάμεσα στις GranTurismo και GranCabrio και στη ξεχωριστή GranTurismo Zeda, η οποία δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την τελευταία ημέρα παραγωγής.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.