Είστε εδώ

News

Λονδίνο: "Πάω μέχρι την πλατεία να πάρω ένα αυτοκίνητο"

του Σωτήριου Χάλλα

Δεν είναι σπάνιο να αγοράσουμε ένα μπουκάλι νερό, ένα αναψυκτικό ή ένα σνακ από κάποιο μηχάνημα αυτόματης πώλησης, όμως πώς θα σας φαινόταν αν αγοράζατε με τον ίδιο τρόπο και το επόμενο αυτοκίνητό σας;

Και όμως, αν μένετε στο Λονδίνο πλέον υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Η Auto Trader, μία εταιρεία εύρεσης καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τοποθέτησε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης αυτοκινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα. Μέσω αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές ύψους μέχρι 21.000 λίρες (22.995 ευρώ).

Στο εσωτερικό του μηχανήματος έχει τοποθετηθεί ένα Renault Zoe, το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της γαλλικής μάρκας, για το οποίο καταγράφεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο website της Auto Trader αφού μόνο τον Ιούλιο οι σχετικές αναζητήσεις έφτασαν τις 463.277.

Η τιμή του Zoe στη Βρετανία φτάνει τις 16.000 λίρες (17.522 ευρώ) και οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την αγορά τους εντελώς ανέπαφα.

Προκειμένου να κατασκευαστεί ο αυτόματος πωλητής χρειάστηκε να δουλέψουν έξι μηχανικοί για τρεις μήνες ώστε να φροντίσουν στοιχεία όπως τον τρόπο που θα παραλαμβάνει ο πελάτης το κλειδί του αυτοκινήτου, αλλά και το πώς θα ανοίγει η συσκευή ώστε να παραδοθεί το ίδιο το αυτοκίνητο.

Αντίστοιχες εγκαταστάσεις, αλλά σε πιο μεγάλη κλίμακα, έχουν τοποθετηθεί ήδη στην Κίνα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.