Είστε εδώ

News

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στα εργοστάσια της FCA

του Σωτήριου Χάλλα

Με την Ιταλία να έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό μετά την Κίνα, η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) παίρνει μέτρα ώστε να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Αρχικά όλοι οι χώροι στους οποίους κινούνται οι εργαζόμενοι θα απολυμαίνονται τακτικά, όπως και τα ντους αλλά και οι χώροι όπου αλλάζουν ρούχα, ενώ ο ρυθμός παραγωγής θα μειωθεί ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να κρατάνε μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους.

Η κυβέρνηση έχει βάλει σε καραντίνα το σύνολο του πληθυσμού των 60 εκατομμυρίων, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 10.000 κρούσματα και 631 νεκροί στη γειτονική χώρα.

Σε γενικές γραμμές ο όμιλος θα συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές του, όμως σταδιακά θα επιτρέπει σε ολοένα και περισσότερους υπαλλήλους γραφείου να δουλεύουν από το σπίτι.

Η Pirelli έχει ήδη αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο που έχει στη Βόρεια Ιταλία, αφού ένας υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Έκτακτα μέτρα παίρνουν και άλλοι Ευρωαίοι κατασκευαστές όπως οι Jaguar Land Rover, PSA και SEAT.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.