Είστε εδώ

News

JLR: Η έλλειψη εξαρτημάτων και ο κορωναϊός

του Σωτήριου Χάλλα

Η Jaguar Land Rover (JLR) ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα με την προμήθεια εξαρτημάτων για τη συναρμολόγηση των μοντέλων της, αφού κάποια εργοστάσια προμηθευτών της στην Κίνα έχουν κλείσει λόγω του κορωναϊού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ραλφ Σπεθ, τα διαθέσιμα εξαρτήματα επαρκούν μέχρι το τέλος της τελευταίας εβδομάδας του Φεβρουαρίου.

Τις δηλώσεις του Σπεθ ήρθε να συμπληρώσει ο επικεφαλής της Tata Motors, του ομίλου στον οποίο ανήκει η JLR, ο οποίος είπε ότι υπάρχει επάρκεια για τον Φεβρουάριο και μέρος του Μαρτίου, όμως αν δεν αλλάξει κάτι, μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει έντονο πρόβλημα.

Η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι ο κορωνοϊός θα την επηρεάσει μεσοπρόθεσμα και ότι έχει σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις νέων μοντέλων στην Κίνα. Ακόμα, σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι η έλλειψη εξαρτημάτων θα αφορά μόνο τα εργοστάσιο που είναι στη Βρετανία.

Η JLR δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής που επηρεάζεται. Μία εβδομάδα νωρίτερα η FCA ανακοίνωσε ότι σταματάει τη λειτουργία ενός εργοστασίου στη Σερβία λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, ενώ η ένωση εργαζομένων στις Η.Π.Α. έχει ανακοινώσει ότι εταιρείες όπως η General Motors είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.