Είστε εδώ

News

Ισραήλ: Μεγάλες αλλαγές στα καύσιμα από το 2030

του Σωτήριου Χάλλα

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει με πολύ θετική διάθεση και σχεδιάζει να απαγορεύσει από το 2030 την εισαγωγή οχημάτων που θα έχουν κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης.

Το νομοσχέδιο συνέταξε ο υπουργός ενέργειας της χώρας, Ντρ. Γιουβάλ Στάινιτζ ο οποίος δήλωσε ότι η πρότασή του προβλέπει τη χρηματοδότηση από το κράτος για την κατασκευή περίπου 2.000 νέων σταθμών φόρτισης σε όλη τη χώρα, και τη μείωση της φορολογίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα το Ισραήλ ενθαρρύνει και τη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο προκειμένου σταδιακά η χώρα να γίνει όσο το δυνατόν ανεξάρτητη ενεργειακά καθώς τα τελευταία χρόνια στη θαλάσσια περιοχή της εντοπίστηκαν κοιτάσματα. Έτσι, εκτός από τα αυτοκίνητα αλλαγές θα υπάρξουν και στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Ισραήλ λόγω των ιδιαίτερων γεωπολιτικών συνθηκών στην περιοχή αγοράζει το πετρέλαιο αρκετά ακριβά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1 λίτρο βενζίνης κοστίζει 1.63 ευρώ με μόνο τις Δανία (1.65 ευρώ), Ιταλία (1.66 ευρώ), Ελλάδα (1.66 ευρώ), Ολλανδία  (1.68 ευρώ) και Νορβηγία (1.76 ευρώ) να έχουν πιο υψηλή τιμή. Από την άλλη στην Αίγυπτο με την οποία συνορεύει, η τιμή ανά λίτρο είναι 0.38 ευρώ.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι η πρόταση να υπερψηφιστεί από την Κνέσετ, το κοινοβούλιο, δηλαδή, της χώρας.

Στην εικόνα βλέπουμε το Hyundai Kona Electric.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.