Είστε εδώ

News

Hummer: Επιστρέφει, αλλιώτικα από ό,τι τη θυμόμαστε

του Σωτήριου Χάλλα

Τα μοντέλα της Hummer συνδέθηκαν τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, μεταξύ άλλων, με τον όγκο και τους μεγάλους κινητήρες στοιχεία που συνεπάγονταν μεγάλη κατανάλωση καυσίμου, οπότε φαντάζει παράδοξο ένα νέο Hummer που δε θα καταναλώνει ούτε μία σταγόνα βενζίνης.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε αυτό το σενάριο να γίνεται πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με πηγές του εξωτερικού, η General Motors θέλει να χρησιμοποιήσει εκ νέου το όνομα της Hummer όμως αυτή τη φορά σκοπεύει να κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Στη νέα γκάμα εκτός από SUV θα υπάρχουν και pick-up, με τη συναρμολόγηση να γίνεται στο εργοστάσιο Hamtramck στο Ντιτρόιτ, μετά την πραγματοποίηση επένδυσης ύψους 2.7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα γενιά των Hummer είναι λίγες, αυτό που ξέρουμε είναι ότι η General Motors θα τα τοποθετήσει στην αγορά ως premium προτάσεις.

Το πρώτο νέο Hummer αναμένεται να το δούμε το 2021 με το pick-up να έρχεται πρώτο, αν και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η εμπορική του ονομασία και το SUV Να ακολουθεί το 2023.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μια εταιρεία όπως η Hummer να αναβιώνει μέσω της μετάβασης της αυτοκίνησης στην ηλεκτρική εποχή.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.