Είστε εδώ

News

FCA - PSA: Πόσο κοντά είμαστε στη νέα εταιρεία;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ford τόλμησε αυτό που φαινόταν αδιανόητο πριν λίγο καιρό και έδωσε την ονομασία Mustang σε ένα SUV, το οποίο μάλιστα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Άραγε έχει σκοπό και η Chevrolet να ακολουθήσει το παράδειγμά της;

Μετά την αρχική συμφωνία για τη συγχώνευση των ομίλων , οι FCA και PSA κάνουν γνωστό στους εργαζομένους τους ότι η ολοκλήρωση των διαδικασιών έχει προχωρήσει και πλέον απομένουν μόλις λίγες εβδομάδες μέχρι τη νέα εταιρεία που θα προκύψει.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με το θέμα ασχολούνται 9 ομάδες που αποτελούνται συνολικά από περίπου 50 άτομα.

Με την ένωση των PSA και FCA η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα είναι η τέταρτη στον κόσμο σε ό,τι αφορά τον όγκο πωλήσεων σε ετήσια βάση.

Με την ανακοίνωση της προόδου των διαδικασιών, άρχισαν να ακούγονται κάποιες φωνές,, κυρίως από το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, αφού θεωρούν ότι κάποια εργοστάσια στην Ευρώπη κινδυνεύουν με κλείσιμο εδώ και καιρό και πλέον κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο, με συνέπεια (αν κλείσουν τελικά), μέρος του προσωπικού να χάσει την εργασία του.

Οι εταιρείες έχουν δηλώσει ότι η συγχώνευση δε θα επηρεάσει τον αριθμό των εργαζόμενων, όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα σίγουρο.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.