Είστε εδώ

News

Ευρωπαϊκή Ένωση: Εντυπωσιακή μείωση των ρύπων μέχρι το 2030

του Σωτήριου Χάλλα

Τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη μείωση των εκπεμπόμενων από τα αυτοκίνητα ρύπων μέχρι το 2030 κατά 37.5% σε σχέση με το 2021.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις γύρω από το θέμα φαινόταν να οδηγούνται σε ναυάγιο καθώς υπήρχαν αρκετές διαφορετικές απόψεις για το πού θα έπρεπε να μπει ο πήχης. Η Γερμανία, για παράδειγμα, επιθυμούσε η μείωση να κυμανθεί στο 30% με τη λογική ότι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος θα μπορούσε να πλήξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που αποτελούν μεγάλο πυλώνα της οικονομίας της.

Από την άλλη μεριά, χώρες με αυξημένες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος όπως η Ολλανδία και η Γαλλία ήθελαν η μείωση να οριστεί στο 35% ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ζητήσει το ποσοστό να φτάσει ακόμα και το 40%.

Εν τέλει οι διάφορες πλευρές κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό ο οποίος είναι οι ρύποι των αυτοκινήτων το 2030 να είναι 37.5% λιγότεροι από εκείνους το 2021 με τον στόχο για τα βαν να είναι η μείωση κατά 31% στο ίδιο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.