Είστε εδώ

News

EuroNCAP: Ακολουθεί το motori στο Twitter

του Γιώργου Ψαρρά

To 2019 τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν τεράστιο ρόλο στην προώθηση μιας είδησης και για το λόγο αυτό εμείς εδώ στο motori ασχολούμαστε ενεργά με το Facebook, το Twitter και το Instagram.

Εννοείται ότι μας τιμά ιδιαίτερα κάθε χρήστης που μας κάνει Like ή Follow, όμως θα θέλαμε να πούμε ένα δημόσιο ευχαριστώ σε ένα ξεχωριστό μας ακόλουθο στο Twitter.

O λόγος για τον επίσημο λογαριασμό του EuroNCAP στο Twitter. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι που χειρίζονται το λογαριασμό του EuroNCAP κάνουν πολύ επιλεκτικά Follow, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ έχει πάνω από 11.700 followers, ακολουθεί μόλις 1.163, ανάμεσα σε αυτούς και το motori.

Τα τελευταία έξι συναπτά χρόνια παρουσιάζουμε ξεχωριστά και αναλυτικότατα κάθε νέο μοντέλο που υποβάλλεται στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP,  «ξεκοκαλίζοντας» το εκάστοτε επίσημο πόρισμα.

Αυτό διότι στο moroti δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, επομένως έχουμε ένα σημαντικό κοινό παρονομαστή με τον EuroNCAP,  ο οποίος μας έδειξε με τον τρόπο του ότι εκτιμά τη δουλειά που κάνουμε.

Με την ευκαιρία αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) ιδρύθηκε το 1996 από το Εργαστήριο Έρευνας Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας και υποστηρίζεται από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σύνθημά του είναι «για ασφαλέστερα αυτοκίνητα».

Η έδρα του βρίσκεται στην πόλη Λέουβεν του Βελγίου και κάθε χρόνο πραγματοποίει δοκιμές πρόσκρουσης σχεδόν σε όλα τα νέα μοντέλα που λανσάρονται στην ευρωπαϊκή αγορά με στόχο να ενημερώσει τους αγοραστές για το επίπεδο της ασφάλειας που παρέχουν.

Διαρκώς ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων του για την απόδοση της υψίστης διάκρισης των πέντε αστέρων και με τον τρόπο αυτό ασκεί έμμεσα πίεση στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύσσουν και να εκδημοκρατίζουν τα νέα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.