Είστε εδώ

News

Διευθύνων σύμβουλος Jaguar Land Rover: "Η εταιρεία δεν πωλείται"

του Σωτήριου Χάλλα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover (JLR), Ντρ. Ραλφ Σπεθ,  παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι η εταιρεία βρίσκεται σε μία δύσκολη οικονομικά φάση, όμως επέμεινε στη θέση που έχει εκφράσει και στο παρελθόν ότι δεν είναι προς πώληση.

Οι δηλώσεις του Σπεθ έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου και εκτός των παραπάνω, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου είπε ότι απλά επειδή κάποια εταιρεία περνάει οικονομικές δυσχέρειες, δε σημαίνει ότι τίθεται προς πώληση. Προσέθεσε ότι στο παρελθόν εταιρείες όπως οι Peugeot-Citroen και FCA πέρασαν από αντίστοιχες φάσεις και αν η JLR ήθελε, θα μπορούσε να τις αγοράσει.

Η JLR έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τη μείωση της απήχησης των diesel μοντέλων της και τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων που έχει κάνει για την ανάπτυξη μελλοντικών μοντέλων. Επιπλέον, υπάρχει το θέμα του Brexit αλλά και η πτώση των πωλήσεων στην Κίνα.

Οι φήμες σχετικά με την πώληση της JLR από την Tata κορυφώθηκαν περίπου πριν από δύο μήνες, όταν η PSA άφησε να εννοηθεί ότι ίσως να ενδιαφέρεται να κάνει την εξαγορά αν υπάρξει ευκαιρία.

Η JLR δηλώνει ότι χρειάζεται να βρει 1 δις δολάρια μέσα στους επόμενους 14 μήνες για την εξυπηρέτηση ομολόγων που ωριμάζουν και για την επένδυση σε νέα μοντέλα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.