Είστε εδώ

New Models

Volkswagen: Αυτό είναι το νέο Golf

του Σωτήριου Χάλλα

Το Golf είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, τόσο χάρη στις πωλήσεις του, όσο και στα χρόνια που βρίσκεται στην αγορά και τώρα η Volkswagen είναι ένα βήμα πριν παρουσιάσει τη νέα, όγδοη γενιά του.

Το παραπάνω αποδεικνύεται από τις δύο φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Instagram και συγκεκριμένα στο προφίλ του χρήστη adrianmay, όπου βλέπουμε το γερμανικό μικρομεσαίο κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για κάποιο διαφημιστικό σποτ.

Σε σχέση με την έβδομη γενιά που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα στα φωτιστικά σώματα, των οποίων η σχεδίαση πλέον είναι πιο επιθετική. Επιπλέον, υπάρχουν επενδύσεις χρωμίου γύρω από τις εξατμίσεις και ανακλαστήρες δεξιά και αριστερά από την πινακίδα.

Στο εμπρός μέρος βλέπουμε, επίσης, ότι τα φώτα έχουν νέα σχεδίαση ενώ σημαντικά διαφοροποιημένη είναι και η μάσκα, η οποία είναι τοποθετημένη πιο χαμηλά.

Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια φωτογραφία του εσωτερικού όμως ξέρουμε ότι εκτός από την οθόνη του infotainment θα υπάρχει άλλη μία που θα αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων. Σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι ότι θα υποστηρίζονται οι ενημερώσεις λογισμικού μέσω internet (over the air updates). Αυτό εξασφαλίζει ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου θα είναι ασφαλή απέναντι σε πιθανές επιθέσεις, κίνδυνος που προκύπτει από την αυξημένη πολυπλοκότητα των σύγχρονων αυτοκινήτων. Χαρακτηριστικά η VW αναφέρει ότι σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο απαιτούνται 100 εκατ. Γραμμές κώδικα σε αντίθεση με τα 10 εκατ. γραμμές που χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο πριν από μια δεκαετία.

Η παρουσίαση του νέου Golf θα γίνει τον Οκτώβριο, αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για την έκθεση της Φρανκφούρτης που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, μήνα κατά τον οποίο θα ξεκινήσει και η παραγωγή του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.