Είστε εδώ

New Models

Suzuki: Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Jimny

του Σωτήριου Χάλλα

Είκοσι χρόνια μετά την παρουσίαση του Jimny τρίτης γενιάς στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού η Suzuki ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει την τέταρτη γενιά του εμβληματικού μικρού εκτός δρόμου μοντέλου το οποίο αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές των φίλων της περιπέτειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσίαση του τέταρτης γενιάς Jimny θα γίνει τον Οκτώβριο στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο με την έναρξη των πωλήσεωων να τοποθετείται λίγους μήνες μετά, στους πρώτους μήνες του 2019.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη σταματήσει την παραγωγή και διάθεση του υπάρχοντος Jimny προκειμένου να δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες για τη νέα γενιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, στις εκθέσεις της Suzuki σε όλον τον κόσμο να έχουν μείνει περίπου 200 μονάδες προς πώληση.

Το νέο Jimny θα διατηρήσει την τετράγωνη λογική του όσον αφορά τη σχεδίαση αλλά θα έχει πολύ πιο σύγχρονη εμφάνιση τόσο εξωτερικά όσο, κυρίως, εσωτερικά. Η Suzuki προτίθεται να διατηρήσει και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του με πιο ενδεικτικό στοιχείο το πλαίσιο τύπου σκάλας στο οποίο θα βασίζεται. Αυτό το στοιχείο θα το ξεχωρίζει από τις περισσότερες προτάσεις της κατηγορίας.

Οι εξωτερικές διαστάσεις θα είναι ελαφρώς αυξημένες κάτι που θα βοηθήσει στην παροχή μεγαλύτερων χώρων ιδιαίτερα γιαα τους πίσω επιβάτες.

Όσον αφορά τους κινητήρες του νέου Jimny αναμένεται να δανείζεται εκείνους του Baleno δηλαδή το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο του 1.0 λίτρου που αποδίδει 112 ίππους και τον ατμοσφαιρικό των 1.2 λίτρων των 90 ίππων.

Στην εικόνα βλέπουμε την τρέχουσα γενιά του Suzuki Jimny.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.