Είστε εδώ

New Models

Subaru: Πότε και πού παρουσιάζει το νέο Forester

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί πριν από περίπου ένα χρόνο η Subaru να ανανέωσε το Forester όμως τώρα αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή της τέταρτης γενιάς του για να το αντικαταστήσει με μία εντελώς νέα.

Η παρουσίασή της θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης που θα γίνει μεταξύ 30 Μαρτίου και 8 Απριλίου από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας, Τακέσι Ταχιμόρι.

Μαζί με την ανακοίνωση για τη μετάβαση στην πέμπτη γενιά του Forester δόθηκε στη δημοσιότητα και μία φωτογραφία teaser. Η μόνη πληροφορία που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτήν είναι ότι τα πίσω φωτιστικά σώματα θα είναι ριζικά ανασχεδιασμένα, θα έχουν ένα χαρακτηριστικό μοτίβο που θα θυμίζει το λατινικό γράμμα “C” και θα εκτείνονται και στην πόρτα του χώρου αποσκευών ενώ από κάτω (στη δεξιά μεριά) θα είναι γραμμένο το όνομα του μοντέλου.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα πατάει πάνω στην πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform) την οποία χρησιμοποιεί και το νέο Impreza. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει αυξημένες διαστάσεις αλλά και περισσότερο χώρο για τους επιβάτες.

Η γκάμα των κινητήρων κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελείται από μια πληθώρα τετρακύλινδρων, επίπεδων συνόλων τα οποία θα συνδυάζονται με αυτόματο CVT κιβώτιο ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Symmetrical All-Wheel Drive.

Η έναρξη της εμπορικής του πορείας θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα μέσα στο 2018 με τιμή που θα ξεκινάει από 22.795 δολάρια (18.454 ευρώ).

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.