Είστε εδώ

New Models

Skoda: Πρόγευση της νέας Octavia

του Σωτήριου Χάλλα

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα δύο σχέδια, τα οποία αφορούν τη νέα γενιά της Octavia που βρίσκεται υπό ανάπτυξη αυτή την περίοδο και μέσω των οποίων αποκτούμε μια πιο καθαρή εικόνα, σχετικά με το πώς θα είναι η εξωτερική της εμφάνιση.

Φυσικά, όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα αντίστοιχα σχέδια που παρουσιάζουν κατά καιρούς οι εταιρείες, κάποια σχεδιαστικά στοιχεία είναι πιο έντονα, με κυριότερο τους τροχούς οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι από την πραγματικότητα, ενώ συνήθως και τα πολύ έντονα νεύρα (όπως αυτό που βλέπουμε στα πλαϊνά του αμαξώματος) στην τελική υλοποίηση είναι πιο “απαλά”.

Κατά τα άλλα παρατηρούμε ότι πλέον η Skoda εγκαταλείπει τα διπλά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος και τοποθετεί όλα τα φώτα σε έναν ενιαίο χώρο, ενώ η όλη εμφάνιση δείχνει την τάση η Octavia να πάει πιο κοντά στη Superb.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η γνώριμη MQB που συναντάμε σε πληθώρα μοντέλων του ομίλου Volkswagen όπως το SEAT Leon, το νέο Audi A3 και το Golf όγδοης γενιάς. Κατά συνέπεια, θα υπάρχουν κοινά σημεία και σε ό,τι αφορά την γκάμα των μηχανικών συνόλων.

Η αποκάλυψη της νέα γενιάς της Octavia θα γίνει πριν το τέλος του έτους, με την πιο πιθανή ημερομηνία να είναι μέχρι στιγμής η 11η Νοεμβρίου. Αρχικά θα προσφέρεται με liftback και estate (station wagon) αμάξωμα, ενώ αργότερα θα προστεθούν και οι επιλογές Scout και RS.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.