Είστε εδώ

New Models

Νέο Opel Mokka: Τι αλλάζει στο όνομα του; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες θα κάνουν το νέο Opel Mokka να ξεχωρίζει, όπως η αναγραφή του ονόματος του.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε ότι έχει επιλεγεί μια εκσυγχρονισμένη και πιο αιχμηρή γραμματοσειρά, η οποία σύμφωνα με την Opel εξυπηρετεί καλύτερα τις ψηφιακές προβολές του ονόματος. Παράλληλα η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα κομψά γράμματα θα τονίζει το πλάτος του νέου Mokka.

Επειδή για πρώτη φορά στη γκάμα του θα υπάρχει αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, σε αυτή την περίπτωση το όνομα Mokka θα προβάλλεται με τη συνοδεία ενός μικρού γράμματος “e”, από τη λέξη “electric”. Σημειώστε ακόμα ότι στην ονομασία του πλέον δε θα υπάρχει το γράμμα “Χ”.

Το νέο Mokka τώρα θα είναι το πρώτο μοντέλο της Opel, το όνομα του οποίου θα είναι κεντρικά τοποθετημένο στο πίσω τμήμα κάτω από το έμβλημα της γερμανικής εταιρείας.

Μάλιστα αναφέρεται ότι το  θρυλικό λογότυπο της μάρκας θα αποτελέσει περισσότερο από ποτέ το κεντρικό χαρακτηριστικό. Στο εμπρός τμήμα το λογότυπο θα πλαισιώνεται από το χαρακτηριστικό σχήματος «φτερού» μοτίβο που έχουν τα Led φώτα ημέρας των Opel.

Σύμφωνα με την Opel η  κεντρική τοποθέτηση του λογότυπου είναι σύμφωνη με τη σχεδιαστική της φιλοσοφία, όπου τα βασικά οπτικά στοιχεία είναι διατεταγμένα κατά μήκος του κάθετου και οριζόντιου άξονα.

Υπενθυμίζουμε ότι παραγωγή του νέου Mokka θα ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ το λανσάρισμα του αναμένεται αρχές του 2021.

Θα δομηθεί πάνω στην  πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform), η οποία σε συνδυασμό με τη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, συμβάλει στην ακόμα καλύτερη σταθερότητα του οχήματος, στην αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 30%, αλλά και στη σημαντική μείωση του βάρους που θα φτάνει μέχρι τα 120 κιλά σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.