Είστε εδώ

New Models

Ford: Ετοιμάζει εντελώς καινούριο μοντέλο

του Σωτήριου Χάλλα

Εκτός από τα SUV τα τελευταία χρόνια σε άνοδο βρίσκεται και η κατηγορία των pick-up, γεγονός που προκαλεί εντύπωση δεδομένου του κάπως πιο ειδικού χαρακτήρα που έχουν αυτά τα αυτοκίνητα.

Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στην αμερικανική αγορά όπου ανέκαθεν τα pick-up ήταν δημοφιλή οπότε η Ford ως αμερικανική εταιρεία δε θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτο το γεγονός και επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο μοντέλο που θα τοποθετηθεί στη βάση της υπάρχουσας γκάμας. Προς το παρόν το πιο μικρό μοντέλο των Αμερικανών στην κατηγορία είναι το Ranger.

Όσον αφορά την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί υπάρχουν φήμες που κάνουν λόγο για εκείνη του Focus χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση μέχρι στιγμής.

Η Ford κατασκεύαζε και παλαιότερα ένα pick-up μικρότερο από το Ranger το οποίο ήταν βασισμένο στο Fiesta και κυκλοφορούσε στη Νότια Αμερική με την ονομασία Courier. Τον Ιούλιο του 2016 η Ford κατέθεσε αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία των Η.Π.Α. προκειμένου να κατοχυρώσει εκ νέου την ονομασία αυτή η οποία είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.