Είστε εδώ

New Models

BMW: Έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της νέας X4

του Σωτήριου Χάλλα

Χτες σας ενημερώσαμε ότι η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς της X4 θα σταματήσει τον Μάρτιο προκειμένου να “κάνει χώρο” για τη νέα και σήμερα η BMW μας επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ανακοινώνοντας λεπτομέρειες σχετικά με τη δεύτερη γενιά του SUV της.

Πατήστε εδώ για να δείτε την είδηση για τη διακοπή της παραγωγής της X4.

Η νέα γενιά της X4 έχει μεγαλώσει σε όλες τις διαστάσεις με εξαίρεση το ύψος. Πιο συγκεκριμένα είναι 76.2 χλστ. μακρύτερη, 35.6 χλστ. πλατύτερη και 2.54 χλστ. πιο κοντή. Μαζί με το μήκος έχει μεγαλώσει και το μεταξόνιο κατά 53.3 χλστ. προσφέροντας περισσότερο χώρο στους επιβάτες

 Ωστόσο, παρά την αύξηση των συνολικών διαστάσεων το βάρος όχι απλά δεν έχει αυξηθεί αλλά έχει μειωθεί κιόλας κατά 50 κιλά ενώ και οι αεροδυναμικές αντιστάσεις έχουν μειωθεί κατά 10%. Επίσης, η κατανομή του βάρους πλέον είναι ιδανικά μοιρασμένη μεταξύ των δύο αξόνων σε ποσοστό 50/50 ενώ το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου εντοπίζεται χαμηλότερα.

Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι LED ενώ συναντάμε και εισαγωγές αέρα με ενεργά στοιχεία τα οποία ανοίγουν ή κλείνουν ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης. Επίσης, το σχήμα του αυτοκινήτου έχει γίνει πιο ομαλό και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που μειώθηκε η αεροδυναμική αντίσταση πέφτοντας στο 0.30.

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί πιο καλά υλικά και περισσότερα τεχνολογικά καλούδια μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η οθόνη διαγωνίου 10.25 ιντσών μέσα από την οποία ελέγχεται το infotainment αλλά και όλες οι παράμετροι του αυτοκινήτου που μπορούν να ρυθμιστούν. Επίσης, υπάρχει το σύστημα BMW ConnectedDrive που προσφέρει πληροφόρηση για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, έλεγχος μέσω φωνητικών εντολών, το σύστημα Driving Assistant Plus και το σύστημα On-Street Parking Information το οποίο βοηθάει στην εξεύρεση θέσης παρκαρίσματος.

Η νέα X4 θα εξοπλίζεται με τρία σύνολα βενζίνης και τέσσερα πετρελαίου με την απόδοση να κυμαίνεται μεταξύ 184 και 360 ίππων στη βενζίνη και μεταξύ 190 και 326 ίππων στο πετρέλαιο. Στην κορυφή όσον αφορά τις επιδόσεις θα βρίσκονται οι εκδόσεις M40i (βενζίνη) και M40d (πετρέλαιο).

Η αποκάλυψη της νέας, δεύτερης γενιάς του βαυαρικού SUV θα γίνει τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.