Είστε εδώ

Motorshow

Κορωνοϊός: Μετά τη Γενεύη "χτυπάει" και τη Νέα Υόρκη

του Σωτήριου Χάλλα

Αν και μέχρι πριν λίγες μέρες οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης διαβεβαίωναν ότι θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, τώρα ανακοινώθηκε επίσημα ότι αναβάλλεται λόγω του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη γνωστοποίηση από τον κυβερνήτη της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, ότι εντοπίστηκαν 31 νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 173. Αυτό ώθησε τον Κουόμο να επιβάλλει μέτρα όπως η ανάπτυξη της εθνοφρουράς στην πόλη New Rochelle όπου είναι εντονότερο το πρόβλημα, ενώ δόθηκε εντολή να κλείσουν τα σχολεία, οι χώροι λατρείας και οποιοδήποτε άλλο μέρος στο οποίο υπάρχει συγκέντρωση μεγάλου πλήθους.

Κατά συνέπεια, η έκθεση ακολούθησε τη μοίρα εκείνης της Γενεύης, με τη διαφορά ότι δεν ακυρώθηκε, αλλά μετατέθηκε από τις 10 – 19 Απριλίου, για τις 28 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου.

Σίγουρα αυτή η αναγκαστική αλλαγή θα είναι πολύ μεγάλο πλήγμα για την έκθεση, αφού πολλά μοντέλα σχεδιαζόταν να παρουσιαστούν εκεί, όμως είναι αμφίβολο αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα περιμένουν τόσους μήνες. Επιπλέον, νωρίτερα θα έχει γίνει η έκθεση του Ντιτρόιτ και το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.

Περιπτώσεις όπως η Γενεύη και τώρα η Νέα Υόρκη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σχετικά με τους τρόπους που ο Covid-19 επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.