Είστε εδώ

MotoGP

Repsol - Honda: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

του Σωτήριου Χάλλα

Συνηθίζουμε να λέμε πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και αυτό φαίνεται να το ξέρουν καλά στη Honda και στη Repsol με τις δύο εταιρείες να αποφασίζουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στο MotoGP τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του 2020.

Η Repsol είναι μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως. Η ισπανική εταιρεία προσφέρει χορηγία στην ομάδα της Honda στο MotoGP και στην κατηγορία των 500 κυβικών η οποία έχει ξεκινήσει από το 1995, γεγονός που την κάνει τη μακροβιότερη συνεργασία του είδους στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας.

Η τρέχουσα συμφωνία χορηγίας τελειώνει φέτος όμως οι δύο εταιρείες αποφάσισαν  να την επεκτείνουν μέχρι το τέλος του 2020 και είναι λογικό δεδομένων των επιτυχιών που καταγράφει η Honda τα τελευταία χρόνια, μέσω των οποίων κερδίζει και η Repsol αφού απολαμβάνει πολύ μεγάλη προβολή του ονόματός της με αυτόν τον τρόπο.

Στα 23 χρόνια της συνεργασίας Repsol – Honda οι δύο εταιρείες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν 13 πρωταθλήματα οδηγών, 163 νίκες και 419 βάθρα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.