Είστε εδώ

Gadgets

BMW: Εξυπνότερα αυτοκίνητα, πιο εύκολη καθημερινότητα

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW θέλοντας να κάνει τη ζωή των πελατών της ευκολότερη θα ξεκινήσει την υποστήριξη του Google Assistant με τη χρήση του οποίου ο κάτοχος ενός μοντέλου θα μπορεί από απόσταση να ελέγξει λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως πόσο φορτισμένο είναι το ηλεκτρικό του μοντέλο (όπως το i3) ή αν είναι κλειδωμένο το αυτοκίνητό του.

Επίσης, το αυτοκίνητο θα προβλέπει τι ώρα πρέπει να ξεκινήσει ο χρήστης ώστε να φτάσει εγκαίρως στον προορισμό του λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στη σχεδιαζόμενη διαδρομή.

Μέχρι πρόσφατα αυτές οι δυνατότητες ήταν διαθέσιμες μέσω του Apple Watch, των έξυπνων ρολογιών που έτρεχαν Android και μέσω του ψηφιακού βοηθού Alexa της Amazon. Πλέον, μέσω του Google Assistant οι λειτουργίες αυτές γίνονται διαθέσιμες και στα κινητά που τρέχουν Android.

Η πρόσβαση στις λειτουργίες αυτές θα γίνεται με τη χρήση φωνητικών εντολών την ώρα που ο χρήστης βρίσκεται στο σπίτι αλλά δε σταματάν εκεί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξει τα ραντεβού του και τις εναλλακτικές διαδρομές επίσης με τη χρήση φωνητικών εντολών.

Η υποστήριξη του Google Assistant θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2017 στις Η.Π.Α. ενώ στη συνέχεια οι υπηρεσίες θα γίνουν διαθέσιμες και σε άλλες χώρες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.