Είστε εδώ

Gadgets

Aston Martin: Θα φτιάξει και υποβρύχιο

του Σωτήριου Χάλλα

Η Aston Martin είναι γνωστή για τα πολυτελή και ταχύτατα  supercars που κατασκευάζει ενώ κατά καιρούς έχουμε δει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στα σκάφη μέσω διάφορων συνεργασιών.

Για τη μέχρι στιγμής παρουσία στη θάλασσα των Βρετανών μπορείτε να πατήσετε εδώ όμως αυτή τη φορά μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό αφού η Aston Martin ετοιμάζεται να αφήσει την επιφάνεια της θάλασσας και να βουτήξει στο βυθό δημιουργώντας το πρώτο της υποβρύχιο.

Η νέα αυτή ιδέα θα υλοποιηθεί μέσω της συνεργασίας με την ειδικευμένη πάνω στον τομέα εταιρεία Triton Submarines όμως θα γίνει με το στυλ που επιβάλει το όνομα της Aston Martin. Αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό θα είναι ιδιαίτερα πολυτελές και θα προσφέρει όσες περισσότερες ανέσεις μπορούν να προσφερθούν.

Το υποβρύχιο θα μπορεί να καταδυθεί μέχρι τα 500 μέτρα βάθος και θα μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες και έναν χειριστή. Όσον αφορά τις επιδόσεις του μπορεί να μην πιάνει τις εξωπραγματικές ταχύτητες των μοντέλων δρόμου όμως χάρη στο σχεδιασμό που μειώνει κατά πολύ τις αντιστάσεις του νερού και τη μεγάλη ισχύ του κινητήρα η μέγιστη ταχύτητα θα φτάνει τους 5 κόμβους ή 9.2 χλμ./ώρα μέγεθος που μπορεί να φαντάζει μικρό όμως είναι 4 φορές μεγαλύτερο από του ισχυρότερου μέχρι στιγμής υποβρυχίου της Triton το 3300/3.

Η ονομασία του υποβρυχίου είναι Project Neptune και οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να το εξατομικεύσουν προσθέτοντας τις δικές τους πινελιές κατά την παραγγελία.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.