Είστε εδώ

F1

Το φιάσκο των κατατακτήριων : Νέα κόλπα...

Γιάννης Σταυρόπουλος
του Γιάννη Σταυρόπουλου

Αυτό που έγινε στο Q3, το τελευταίο δηλαδή σκέλος των χρονομετρημένων δοκιμών που βγάζει τον poleman, στην πίστα της Μόντσα δεν έχει προηγούμενο.
Οι οδηγοί να παίζουν «κρυφτό» ώστε να μην αλλάξουν οι χρόνοι για τους 10 ταχύτερους, όσοι δηλαδή προκρίθηκαν στο Q3, μετά τη διακοπή από την έξοδο του Ραίκονεν .
Για την ολοκλήρωση ο υπολειπόμενος χρόνος ήταν 6 λεπτά. Κανένας οδηγός δεν έβγαινε στην πίστα για τα υπόλοιπα 6 λεπτά και μόλις βγήκε ο Χάμιλτον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι χωρίς να πατάνε το γκάζι με αντίπαλο τα χρονόμετρα, αδιαφορώντας για τους θεατές που είχαν πληρώσει εισιτήριο, αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών. 
Ήταν κάτι το απαράδεκτο, ειδικά στη Μόντσα, το Ναό των Αγώνων.
Φυσικά δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να απαγορεύει αυτό που έκαναν οι οδηγοί στο Q3 στη Μόντσα....
Επειδή όμως η FIA θέλει να προλαβαίνει καταστάσεις, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα υπάρξει κάποιος νέος κανονισμός και πως τέτοια συμβάντα μπορείς να τα περιχαρακώσεις ώστε να μην ξανασυμβούν.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.