Είστε εδώ

F1

Ραλφ Σουμάχερ: "Μήπως πρέπει να φύγει η Κλερ Γουίλιαμς;"

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

Ο Γερμανός άφησε αιχμές για την επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Κλερ Γουίλιαμς, για την οποία είπε ότι ίσως να μην είναι κατάλληλη για την ηγεσία μιας ομάδας της Formula 1 και ειδικά μίας τόσο ιστορικής.

Ο Σουμάχερ ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η Κλερ Γουίλιαμς διοικεί την ομάδα που ίδρυσε ο πατέρας της με αναχρονιστικό τρόπο ο οποίος ήταν αποτελεσματικός στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 όμως είναι εντελώς ακατάλληλος για τη σύγχρονη Formula 1.

Αυτό που επεσήμανε ως σημαντικό πρόβλημα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ισχυρά κίνητρα να αποδώσουν το μέγιστο που μπορούν καθώς στο εσωτερικό της ομάδας κυριαρχεί ο φόβος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα διάφορα τμήματα να λειτουργούν με γνώμονα τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και όχι τη συνεργασία.

Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για την αποτυχία της Κλερ Γουίλιαμς έφερε το γεγονός ότι ακόμα και ο Πάντι Λόου, ένας μηχανικός που θεωρείται αρκετά ικανός και στο διοικητικό κομμάτι ο οποίος έχει στο βιογραφικό του μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στη Formula 1, δεν κατάφερε να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Κλείνοντας, ο Ραλφ Σουμάχερ είπε ότι όλα τα παραπάνω είναι αρκετά ώστε η Κλερ Γουίλιαμς να αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να παραδώσει σε κάποιον άλλον τα ηνία της ομάδας.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.