Είστε εδώ

F1

McLaren: Μειωμένες αποδοχές για Σάινθ-Νόρις. Γιατί;

του Σωτήριου Χάλλα

Μειωμένες θα είναι οι απολαβές του 2020 για τους Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις, καθώς και για πολλούς εργαζόμενους της McLaren, καθώς η βρετανική εταιρεία έβαλε σημαντικό ποσοστό του προσωπικού της σε προσωρινή άδεια.

Φυσικά η αιτία είναι ο κορωνοϊός, ο οποίος έχει διακόψει και τους δύο τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι Βρετανοί, την κατασκευή supercars και τη συμμετοχή τους στη Formula 1.

Η υποχρεωτική προσωρινή άδεια που έδωσε η McLaren, ορίστηκε αρχικά να έχει διάρκεια τρεις μήνες, με αναδρομική έναρξη ισχύος από την 1η Μαρτίου. Πριν τελειώσει ο Μάιος, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν, θα αποφασιστεί αν η άδεια θα συνεχιστεί ή όχι.

Όσοι εργαζόμενοι πλήττονται θα πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, μετά από απόφαση που ορίζει πως όσοι εργαζόμενοι βρεθούν σε παρόμοια θέση, θα λάβουν ποσό ίσο με το 80% του μισθού τους, με μέγιστο πλαφόν τις 2.500 λίρες ανά μήνα.

Η μείωση του μισθού συμφωνήθηκε με τους οδηγούς αλλά δεν περιορίζεται σε αυτούς, καθώς το ίδιο εφαρμόστηκε και σε υψηλόβαθμα στελέχη, του διευθύνοντος συμβούλου Ζακ Μπράουν περιλαμβανομένου.

Ο στόχος αυτών των ενεργειών της McLaren είναι να μειωθούν τα έξοδα, δεδομένου πως όταν αρχίσει να επανέρχεται η κανονικότητα, η εταιρεία θα έχει χάσει πολλά έσοδα.

Το παράδειγμα των Βρετανών σκέφτονται να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες της Formula 1. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν τι θα γίνει.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.