Είστε εδώ

F1

Honda: Το 2019 θα έχει και party mode

του Σωτήριου Χάλλα

Η Red Bull από το 2019 αλλάζει προμηθευτή κινητήρων αφήνοντας τη Renault μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με την οποία πανηγύρισε τέσσερις τίτλους την εποχή των V8 κινητήρων αλλά και έντονης γκρίνιας μετά την εισαγωγή των υβριδικών V6 συνόλων.

Η Honda με την οποία θα συνεργάζεται η αυστριακή ομάδα πλέον αντιμετώπισε και αυτή πολλά προβλήματα τις τρεις πρώτες χρονιές εμπλοκής της στη Formula 1 όμως το 2018, χρονιά κατά την οποία προμήθευε την Toro Rosso σημείωσε μεγάλη πρόοδο.

Τώρα ο Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της Red Bull, δηλώνει ότι τα δεδομένα από τις μετρήσεις GPS σε συνδυασμό με εκείνα που έχουν από την ιαπωνική εταιρεία δείχνουν ότι ο κινητήρας της Honda το 2019 θα είναι σε παρόμοια επίπεδα με εκείνους των Mercedes και Ferrari.

Μάλιστα, ο Βρετανός αναφέρει σε δηλώσεις ότι από τη νέα χρονιά η ομάδα του για πρώτη φορά θα έχει στη διάθεσή της το λεγόμενο party mode, δηλαδή μία επιλογή η οποία ανεβάζει την ισχύ του κινητήρα προκειμένου να επιτευχθούν καλύτεροι χρόνοι στις κατατακτήριες δοκιμές.

Αν και φαίνεται δύσκολο η Honda να κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ανεβάσει την ισχύ του μοτέρ της στα επίπεδα των δύο κορυφαίων κατασκευαστών μόνο η έναρξη του νέου πρωταθλήματος μπορεί να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.