Είστε εδώ

F1

Formula 1, Βαρκελώνη: Ο Μπότας στο πρώτο μέρος

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι για το τρέχον έτος είναι νόμιμο και ότι οι αντίπαλες ομάδες που «ασχολούνται» με αυτό θα πρέπει να ξοδέψουν πολλά χρήματα για την εξέλιξη για μια μόνο χρονιά καθώς το 2021 που αλλάζουν οι κανονισμοί, αυτό απαγορεύεται.

Θα έχει μακρύ δρόμο όπως φαίνεται η υπόθεση DAS.

Πάντως κατά το πρώτο μέρος της 3ης και τελευταίας ημέρας των επίσημων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης ο Μπότας ήταν ο ταχύτερος με τη Mercedeς, με τον Οκόν δεύτερο σε «άλλους» γύρους από πλευράς χρόνων. 

Πρόβλημα με τον κινητήρα της Ferrari αντιμετώπισε ο Φέτελ. Ο κινητήρας ήδη «πακεταρίστηκε» για το Μαρανέλο ενώ κατά τις απογευματινές ώρες θα τοποθετηθεί καινούργιος. Πάντως ο Φέτελ σημείωσε την υψηλότερη τελική με 329.1 χλμ. με δεύτερο τον Στρολ (Racing Point) με 320.3 χλμ./ώρα και τρίτο τον Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo) με 317.1 χλμ./ώρα. 

Στον πίνακα οι χρόνοι και οι γύροι από τους οδηγούς πριν τη μεσημεριανή παύση.         

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.