Είστε εδώ

F1

Formula 1: Το πρωτάθλημα θα πάει και το 2021

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Υπάρχει περίπτωση το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 να τελειώσει το 2021. 

Αυτό σαν ιδέα είχε ακουστεί όταν η αναβολή των αγώνων, μετά τις αναβολές σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα,  έφτασε στο Γκραν Πρι της Ολλανδίας όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν για να διεξαχθεί 3 Μαΐου. 

Μετά ήρθαν αναβολές και ακυρώσεις σε Ισπανία, Μονακό, Αζερμπαϊτζάν και όπως «κυλάει» η υπόθεση θεωρητικά πάντα, καθώς τον τελευταίο λόγο έχει –δυστυχώς- ο κορωνοϊός, η πρεμιέρα υπολογίζεται να γίνει στον Καναδά 14 Ιουνίου. 

Οκτώ Γκραν Πρι λοιπόν αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν και η FIA μαζί με την κοινότητα της Formula 1 εξετάζουν την «ιδέα» αγώνες που αναβλήθηκαν να γίνουν τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, καθώς παραδοσιακά το πρωτάθλημα της κάθε νέας χρονιάς ξεκινάει τον Μάρτιο.  

Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί στη ροτόντα των συζητήσεων να τεθούν εφικτές λύσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με τους κανονισμούς…

Όμως μην ξεχνάμε ότι όλα είναι «ανοικτά». Ουδείς μπορεί να τοποθετηθεί επισήμως για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο ιός δεν ελέγχεται και συνεχίζει να αφαιρεί ζωές…    

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.