Είστε εδώ

F1

Formula 1: Σε "καραντίνα" και το Γκραν Πρι Βιετνάμ;

του Σωτήριου Χάλλα

Μέχρι τώρα είναι δύο τα Γκραν Πρι της Formula 1 που έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό, πρόκειται για εκείνα της Κίνας και του Μπαχρέιν, με το πρώτο να αναβάλλεται χωρίς να έχει γίνει γνωστή κάποια καινούρια ημερομηνία και το δεύτερο να αποφασίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους 20 αγώνες εκείνος για τον οποίο υπάρχει η μεγαλύτερη ανησυχία είναι το Γκραν Πρι του Βιετνάμ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει το τριήμερο 3 – 5 Απριλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Ωστόσο, στο Twitter και συγκεκριμένα από τον λογαριασμό Paren, δημοσιεύτηκε μια εικόνα στην οποία βλέπουμε ότι ο φωτογράφος μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει το λογαριασμό δέχτηκε μήνυμα ότι το βιετναμέζικο Γκραν Πρι θα αναβληθεί, με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται στις 15 Μαρτίου, ημέρα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα της χρονιάς, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι το μήνυμα προέρχεται από κάποιον που σχετίζεται με τον αγώνα στο Ανόι, όμως δεν αναφέρει περισσότερα σχετικά με την πηγή του, οπότε διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις.

Βέβαια, έχουν μαζευτεί πολλά σύννεφα πάνω από το Γκραν Πρι του Βιετνάμ, οπότε δεν αποκλείεται ο ισχυρισμός του φωτογράφου να ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση, η 15η Μαρτίου είναι κοντά.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.