Είστε εδώ

F1

Formula 1: Πλησιάζει η ώρα που θα σβήσουν τα κόκκινα φώτα

του Σωτήριου Χάλλα

Με μία σχετικά σύντομη ανακοίνωση η Formula 1 έκανε για πρώτη φορά λόγο για την έναρξη του πρωταθλήματος, όμως θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους και έτσι απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αυτό που ανέφερε η ανακοίνωση είναι ότι η περίοδος κατά την οποία κανονικά θα είχαμε το καλοκαιρινό διάλειμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή αγώνων, όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, καθώς και ότι το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο πιθανότατα δε θα είναι στις 27 - 29 Νοεμβρίου, αλλά η σεζόν θα χρειαστεί να επεκταθεί και μέσα στον Δεκέμβριο.

Ακόμα, η Formula 1 σε αυτήν την ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τους διοργανωτές των Γκραν Πρι, ώστε να βρεθούν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής για όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες. Ωστόσο, έκανε σαφές ότι η τελική μορφή που θα έχει το νέο καλεντάρι θα είναι σημαντικά διαφορετική από εκείνη που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Αρχίζουν, λοιπόν, να φαίνονται κάποια αρχικά σημάδια επιστροφής στην κανονικότητα. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε περισσότερες και πιο σαφείς ανακοινώσεις.`

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.