Είστε εδώ

F1

Formula 1: Όριο ατόμων από την FIA

του Σωτήριου Χάλλα

Εκτός από τους θεατές, στους αγώνες του 2020 θα απουσιάζουν και πολλά μέλη των ομάδων, καθώς η FIA έθεσε περιορισμούς στο πόσα άτομα μπορεί να φέρει η κάθε μία στην πίστα.

Το όριο αυτό φαίνεται ότι έχει οριστεί στα 80 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι οι 10 ομάδες θα έχουν αθροιστικά 800 άτομα στην πίστα, αριθμός ο οποίος σίγουρα δεν είναι μεγάλος. Ωστόσο, η FIA θέσπισε ακόμα έναν περιορισμό, σύμφωνα με τον οποίο από τα 80 άτομα που θα έχει η κάθε ομάδα, μόνο τα 60 μπορούν να έρχονται σε επαφή με το μονοθέσιο, με τα υπόλοιπα 20 να μη σχετίζονται καν με το garage.

Η παρουσία όχι περισσότερων από 800 ατόμων εκ μέρους των ομάδων, έρχεται σε συμφωνία με τις φήμες που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τις οποίες ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που θα είναι παρόντες στους κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, δε θα ξεπερνάει τους 1000.

Με τους 800 να προέρχονται από τις ομάδες, οι υπόλοιποι 200 μπορούν να είναι άτομα που σχετίζονται με το catering, εκπρόσωποι της Liberty Media, της FIA, οι χειριστές των καμερών και εκπρόσωποι του Τύπου.

Με την προϋπόθεση ότι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα γίνει στην Αυστρία το τριήμερο 3 - 5 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα, αν ο κανόνας των 1.000 ατόμων θα τηρηθεί.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.