Είστε εδώ

F1

Formula 1, Mercedes: Μπείτε στον προσομοιωτή (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί λόγω της απουσίας αγωνιστικής δράσης οι οδηγοί της Formula 1 να εμπλέκονται περισσότερο με τα eSports, ειδικά οι νεότεροι, όμως όλοι τους είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα της προσομοίωσης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι ομάδες έχουν προσομοιωτές οδήγησης, στους οποίους οι πιλότοι προπονούνται και δοκιμάζουν τις ικανότητές τους, καθώς και ποικιλία ρυθμίσεων για τα μονοθέσια.

Οι ομάδες της Formula 1 ανακάλυψαν από νωρίς τη χρησιμότητα των προσομοιωτών και τα τελευταία χρόνια που έχουν μειωθεί δραματικά η δυνατότητα δοκιμών σε πίστα, αυτοί έχουν αναχθεί σε σημαντικό εργαλείο συλλογής δεδομένων. Επιπλέον, οι προσομοιωτές χρησιμοποιούνται από τους τρίτους οδηγούς ώστε να διατηρούνται “ακονισμένες” τις ικανότητές τους, αλλά και από οδηγούς που οι ομάδες τους έχουν αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

Αν και ανέκαθεν ο στόχος ήταν η όσο το δυνατόν πιστότερη αντιγραφή των πραγματικών συνθηκών, η τεχνολογία δεν είχε αναπτυχθεί επαρκώς, με συνέπεια να μοιάζουν περισσότερο με πολύ καλοδουλεμένα παιχνίδια για υπολογιστή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η επεξεργαστική ισχύς έχει εκτοξευτεί, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αληθοφάνειας, ώστε οι διαφορές ανάμεσα στην οδήγηση σε αυτούς και στα πραγματικά μονοθέσια να είναι ελάχιστες.

Λόγω του πολύ σημαντικού ρόλου που παίζουν στην εξέλιξη του μονοθεσίου, οι ομάδες είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν πολλά εκατομμύρια.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Mercedes η οποία έχει έναν από τους καλύτερους προσομοιωτές μεταξύ όλων των ομάδων της Formula 1.

Στο βίντεο που ακολουθεί έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς είναι να βρισκεσαι σε ένα τέτοιο κόκπιτ και να πάρουμε μια γεύση από τις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να βρεθεί ακόμα και το τελευταίο χιλιοστό σε κάθε γύρο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.