Είστε εδώ

F1

Formula 1-Γκραν Πρι Ιαπωνίας : Η pole position, o Φέτελ και ο Δημήτρης Παπαδάκος

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ξεχωριστή η απονομή, για μας τους Έλληνες, του βραβείου της Pirelli για την pole position που κατέκτησε ο Φέτελ στο Γκραν Πρι της Σουζούκα.

Ο λόγος είναι ότι την απονομή την έκανε ένα Ελληνόπουλο, ο Δημήτρης Παπαδάκος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pirelli στην Ιαπωνία, που «ελέγχει» και άλλες χώρες όπως Κορέα κλπ. 

Δεν είναι εύκολο να «παίζεις» σε χώρες όπως η Ιαπωνία που έχει πολύ δυνατά brands, όσο και κολοσσός και αν είναι η Pirelli. Διότι τα προϊόντα μπορεί να είναι καλά, αλλά οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. 

Μα αρέσει πάρα πολύ να βλέπουμε συμπατριώτες μας να προοδεύουν, αισθανόμαστε υπερήφανοι να βρίσκονται μέσα στην καρδιά των γεγονότων εκτός συνόρων, μακριά από τη μιζέρια που μαστίζει τη χώρα μας, και να διευθύνουν επιχειρήσεις με επιτυχία. Δεν είναι κάτι το εύκολο καθώς στον κόσμο, εάν δεν έχεις τα προσόντα, την ικανότητα, τη δεξιοτεχνία, αλλά και το Ελληνικό ταπεραμέντο (μέγα προσόν)να αντιμετωπίσεις τους τεχνοκράτες που ζουν αποκλειστικά με «νούμερα» δεν έχεις καμία ελπίδα να δεις το φως πέρα από το τούνελ.     

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.