Είστε εδώ

F1

Formula 1: Φέτελ: Θέλει να γυρίσει πίσω;

του Σωτήριου Χάλλα

Ο επικεφαλής της ομάδας με την οποία ο Φέτελ κατέκτησε τα τέσσερα πρωταθλήματα της καριέρας του, Ντρ. Χέλμουτ Μάρκο, είπε πρόσφατα ότι ο Γερμανός οδηγός ζήτησε να επιστρέψει, όμως κάτι τέτοιο “είναι αδύνατο”.

Ο Φέτελ βρέθηκε πρόσφατα στο αυστριακό χειμερινό θέρετρο Kitzbuhel, όπου οι “ταύροι” είναι ο βασικός χορηγός στις πίστες του σκι. Βέβαια, η παρουσία του Γερμανού στο εν λόγω θέρετρο δεν είναι ασυνήθιστη, αφού το έχει επισκεφτεί και τα προηγούμενα χρόνια, όμως αυτό που κάνει τη διάφορα είναι η δήλωση του Μάρκο ότι ο οδηγός της Ferrari διερεύνησε την πιθανότητα επιστροφής.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του Μάρκο ήταν ότι “ο Φέτελ ήθελε να αποκτήσει μια αίσθηση του αν θα μπορούσε να επιστρέψει το 2021. Ωστόσο, κανένας από όσους μπορούν να πάρουν αυτή την απόφαση δεν ήταν εκείνες τις ημέρες στο θέρετρο”.

Ο Αυστριακός συνέχισε λέγοντας ότι επειδή ο Γερμανός είναι ένας τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν, όμως, από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Φερστάπεν ανανεώθηκε πρόσφατα, θα έπρεπε ο Γερμανός να πάει με πολύ λίγα χρήματα, κάτι που δεν πρόκειται να το κάνει.

Τέλος, είπε ότι ο Φέτελ είναι ελαφρώς παγιδευμένος, αφού η Ferrari έχει επενδύσει στον Λεκλέρκ και η ομάδα του στον Φερστάπεν. Ωστόσο, είπε ότι η διέξοδός του είναι να ανεβάσει την απόδοσή του το 2020 φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα από τον Μονεγάσκο, ώστε να αναγκάσει τη Ferrari, αλλά γιατί όχι και τη Mercedes, να εξετάσουν εκ νέου την περίπτωσή του.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.