Είστε εδώ

F1

Formula 1: Ferrari: Είναι πολλά τα λεφτά

του Σωτήριου Χάλλα

Είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν αναφέρει ότι η επιβολή ορίου στο ποσό που μπορεί να δαπανήσει μια ομάδα σε κάθε αγωνιστική σεζόν, από το 2021 και μετά, θα οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερες δαπάνες το 2020.

Τώρα, οι αποφάσεις της Ferrari φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτό το ενδεχόμενο. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει καινούριο προσομοιωτή, ενέργεια η οποία θα έχει σημαντικό κόστος. Επιπλέον, ο προϋπολογισμός για το 2020 θα είναι μεγαλύτερος , ώστε να μπορούν να υπάρχουν αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο του 2020, αλλά ταυτόχρονα να εξελίσσεται και εκείνο του 2021.

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Λούις Καμιλέρι, είπε ότι το 201`9 ήταν χρονιά – ρεκόρ για τη Ferrari, σε ό,τι αφορά τα έσοδα από πωλήσεις αυτοκινήτων, οπότε δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο να αυξηθούν τα διαθέσιμα χρήματα για την ομάδα της  Formula 1.

Σχολιάζοντας και ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της ομάδας της Scuderia, είπε ότι το budget είναι ακριβώς όσο μεγάλο χρειάζεται, αλλά και ότι ο αριθμός των προγραμμάτων που πρέπει να τρέχουν παράλληλα είναι σαφώς μεγαλύτερος από ότι στο παρελθόν.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.