Είστε εδώ

F1

Formula 1: Ελαστικά 18 ιντσών: Η F2 δείχνει το δρόμο στην F1

του Σωτήριου Χάλλα

Μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές που θα δούμε στη Formula 1 το 2021, μία από τις σημαντικότερες είναι η μετάβαση από τις ζάντες 13 ιντσών που χρησιμοποιούνται σήμερα, σε εκείνες των 18 ιντσών.

Η Pirelli έχει κάνει ήδη κάποιες δοκιμές για τα νέα ελαστικά και μέσα στο 2020 θα κάνει και άλλες, όμως πολύ σημαντικές πληροφορίες θα πάρει από το πρωτάθλημα της Formula 2, το οποίο θα κάνει την ίδια αλλαγή στη διάσταση των τροχών, με τη διαφορά ότι αυτό θα γίνει από τη φετινή σεζόν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή να γίνεται πρώτα στη Formula 2 και μετά στη Formula 1, καθώς το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με το halo.

Σίγουρα τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στη Formula 2 θα έχουν σημαντικές διαφορές από εκείνα που θα δούμε στη Formula 1, όμως οπτικά θα μοιάζουν αρκετά, οπότε μπορούμε να έχουμε μια αρκετά καλή πρώτη εικόνα σχετικά με τι θα δούμε το 2021.

Η πρώτη δοκιμή για τροχούς 18 ιντσών στη Formula 1 έγινε στα μέσα της σεζόν του 2014 και έκτοτε έχουν ακολουθήσει και άλλες δοκιμές, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την αλλαγή. Η Pirelli θέλει να αλλάξει τη διάσταση προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η μεταφορά τεχνογνωσίας από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στα ελαστικά που κατασκευάζει για αυτοκίνητα δρόμου.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.