Είστε εδώ

F1

Formula 1: Αλαίν Προστ: Το μεγάλο δίλημμα των ομάδων για το 2020

του Σωτήριου Χάλλα

Το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο θα είναι πολύ ιδιαίτερο, αφού είναι το τελευταίο με τους τρέχοντες κανονισμούς, καθώς από το 2021 θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αλλαγές.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες έχουν να λύσουν μια πολύ δύσκολη εξίσωση, η οποία αφορά το πώς θα μοιράσουν τα διαθέσιμα χρήματα. Από τη μία μεριά θα πρέπει να φέρνουν αναβαθμίσεις μέσα στη χρονιά και από την άλλη θα θέλουν να ασχοληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο με το μονοθέσιο του 2021, αφού οι αλλαγές δημιουργούν ευκαιρία για αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων.

Μιλώντας σχετικά ο Αλέν Προστ είπε ότι αυτό το δίλημμα υπάρχει και για τη Renault η οποία πρέπει να αποφασίσει αν θα “ξεγράψει” εντελώς το 2020, ασχολούμενη αποκλειστικά με το 2021 ή θα προσπαθήσει να μοιράσει το διαθέσιμο budget.

Ο Γάλλος ανέφερε ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν αρκετά χρήματα ώστε να μη χρειαστεί να κάνουν κάποιο συμβιβασμό, όμως το ίδιο δεν ισχύει για τη Renault. Αναφέρει, λοιπόν, ότι μπορούν να μην ασχοληθούν καθόλου με το πρωτάθλημα του 2020 και να κατευθύνουν όλες τις δυνάμεις τους στο 2021, όμως για μια ομάδα με την ιστορία της Renault, δε γίνεται να κάνουν μία κάκιστη χρονιά.

Χαρακτηριστικά λέει “πρέπει να έχουμε μία σχετικά καλή παρουσία”.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.