Είστε εδώ

Ενέργεια

Ο γενικός διευθυντής της Volterra Παναγιώτης Νίκου: "Ηρθαμε για να μείνουμε"

"Ήρθαμε για να μείνουμε" στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι το ξεκάθαρο μήνυμα του γενικού διευθυντή της Volterra κ. Παναγιώτη Νίκου με συνέντευξη που παραχώρησε στο “b.e.”. Κρατώντας χαμηλούς τόνους, ο κ. Νίκου ξεκαθαρίζει πως η εταιρεία έχει πελατοκεντρικό χαρακτήρα, ενώ η ανάπτυξή της συντελείται με σωστά βήματα, σε στέρεες βάσεις και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Σχετικά με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ο κ. Νίκου θεωρεί πως ο δρόμος για την απελευθέρωσή της είναι ακόμα μακρύς.

Αναλυτικότερα, η συνέντευξη του κ. Νίκου έχει ως εξής:  

1. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η λιανική αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα;

Οι καταναλωτές Η.Ε. στην Ελλάδα έχουν ανάγκη τον υγιή ανταγωνισμό που τα τελευταία χρόνια άρχισε να δημιουργείται με την παρουσία ιδιωτικών εταιρειών παρόχων (προμηθευτών) ηλεκτρισμού στην λιανική αγορά.

Σήμερα ή ΔΕΗ κατέχει μερίδιο στην Ελληνική λιανική αγορά σε ποσοστό 97%. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά δεν είναι πλήρως απελευθερωμένη όπως είναι στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Έτσι κυριαρχεί σαν μονοπώλιο η ΔΕΗ. Ο δρόμος για την πλήρη απελευθέρωση είναι ακόμα μακρύς. Εμείς σαν εταιρεία παροχής προσπαθούμε να βοηθήσουμε για μία υγιή εξέλιξη των κανόνων που δίνουν ευκαιρίες στους καταναλωτές να επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια τον προμηθευτή τους.

2. Ποια μέτρα πιστεύετε ότι πρέπει να ληφθούν προκειμένου να προχωρήσει ή απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει πραγματικός ανταγωνισμός;

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε το ζεστό νερό. Υπάρχουν ήδη κανονισμοί, οδηγίες και μέτρα που ήδη εφαρμόζονται στις χώρες τις Ε.Ε. Αυτό είναι το πλαίσιο και η βάση εξέλιξης της λιανικής αγοράς. Η χώρα μας έχει κάνει βήματα στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει όμως να κάνει πολλά ακόμη. Η εφαρμογή του ΝΟΜΕ θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα. Oι λύσεις και οι εφαρμογές άπτονται πολιτικών αποφάσεων. Επίσης, η εφαρμογή και υιοθέτηση του χρηματιστηρίου ενέργειας θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της ενοποίησης των αγορών ενέργειας με άμεση ωφέλεια του τελικού καταναλωτή.

3. Ποιοί είναι οι στόχοι σας όσον αφορά στο μερίδιο αγοράς και σε ποιες ομάδες πελατών απευθύνεστε κυρίως σήμερα;

Όπως έχουμε καταστήσει σαφές και σε παρεμβάσεις μας, σαν εταιρεία είμαστε εδώ για να μείνουμε.

Η παρουσία μας στην αγορά εκτιμάται καθημερινά απ’ όλο και περισσότερους καταναλωτές γιατί διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας, του σεβασμού του υγιούς ανταγωνισμού καθώς και της τήρησης και αποδοχής όλων των κανόνων που πηγάζουν από τις ρυθμιστικές αρχές που ασχολούνται με την αγορά Η.Ε. Σχετικά με τις ομάδες καταναλωτών απευθυνόμαστε σε καταναλωτές Μέσης και Χαμηλής Τάσης, με έμφαση σε μεγάλες βιομηχανίες και εμπορικά καταστήματα/επαγγελματικά τιμολόγια.

4. Σχεδιάζετε να διευρύνετε την παρουσία της εταιρείας στην αγορά; Και αν ναι ποια θα είναι τα επόμενα βήματα;

Η εταιρεία μας έχει στόχους και στρατηγικό σχέδιο επίτευξης των στόχων. Το σχέδιό μας είναι προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες της αγοράς και γενικότερα στην Ελληνική πραγματικότητα.

5.  Διαθέτετε στοχευμένα πακέτα ανά κατηγορία καταναλωτών; Ποιο θεωρείτε ότι είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας;

Έχουμε ήδη πακέτα για διάφορες κατηγορίες πελατών. Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι εργαλείο της στρατηγικής μας και δεν το διατυμπανίζουμε. Όσοι μας προτιμούν το καταλαβαίνουν στην πράξη. Η πολιτική μας έχει πελατοκεντρικό χαρακτήρα. Θέλουμε ενήμερους πελάτες, προτεραιότητά μας η εξυπηρέτησή τους.

6. Ποια είναι τα επενδυτικά σας πλάνα; Σχεδιάζετε να επεκταθείτε και σε άλλους τομείς της αγοράς;

Έχουμε σχέδια για το μέλλον της εταιρείας. Οι εταιρείες πρέπει να μεγαλώνουν και να επεκτείνονται με σωστά βήματα και σε στέρεες βάσεις χωρίς τυμπανοκρουσίες και πυροτεχνήματα. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία μας. Είναι αποτέλεσμα αρμονικής συνεργασίας μετόχων και management. Έχουμε όραμα για την εταιρεία και έχουμε δυνατότητες και θα εξελιχθούμε σε πολλούς τομείς του πεδίου της Η.Ε. Γ’ αυτό το όραμα εργαζόμαστε σκληρά καθημερινά με ήθος και επαγγελματισμό.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.