Είστε εδώ

Ενέργεια

Ελληνικά Πετρέλαια : Σημαντική Αύξηση Κερδών

Τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA παράλληλα, αυξήθηκαν σε 326 εκατ. ευρώ, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 108 εκατ. ευρώ.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 57% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς στο α΄ εξάμηνο του 2016, διαμορφώθηκαν σε 104 εκατ. ευρώ έναντι 66 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Τα αποτελέσματα EBITDA ανήλθαν σε κέρδη 334 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 12%, ενώ αντίθετα, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 20% στα 2,94 δισ. ευρώ.

Τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA παράλληλα, αυξήθηκαν σε 326 εκατ. ευρώ, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 108 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου οφείλεται στην:

Αυξημένη λειτουργική κερδοφορία των διυλιστηρίων

Αυξημένες πωλήσεις πετροχημικών

Αυξημένο μερίδιο στην εσωτερική αγορά πετρελαιοειδών

Αυξημένους όγκους πωλήσεων

Όσον αφορά το β’ τρίμηνο του 2016, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 47% στα 72 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 5% στα 1,693 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε κέρδη 205 εκατ. ευρώ έναντι 144 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2015. Τα συγκρίσιμα EBIDA ανήλθαν σε 156 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 20% και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 38 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 2%.

περισσότερα:

http://www.businessenergy.gr/articlenews/12297/Ελληνικά-Πετρέλαια-Σημαντική-αύξηση-καθαρών-κερδών

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.