Είστε εδώ

Classic Cars

Volkswagen Τ1 Bulli: Ταξιδεύοντας με χρώμα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι ίσως το μοναδικό van που από το 1950, εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί την εναλλακτική λύση σε όσους αναζητούν την διαφοροποίηση σε κάθε μορφής διαδρομή-μετακίνηση. 

Είναι το αυτοκίνητο, που όπως και να το δεις θα του «ρίξεις» μια επιπλέον ματιά, σε όποια κατάσταση και αν είναι. 

Είτε ζωγραφισμένο σε μια σειρά συμβόλων και χρωμάτων, είτε παρατημένο σε κάποιο χωράφι με έντονα τα σημάδια του χρόνου. 

Είναι το αυτοκίνητο με το οποίο γνώρισαν τον κόσμο τα «Παιδιά των Λουλουδιών», ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο των μουσικών συγκροτημάτων της εποχής λόγω χώρων αλλά και του Woodstock, η τρομερή αυτή συναυλία τον Αύγουστο του 1969 με περισσότερους από 500.000 ανθρώπους στρυμωγμένους στα χωράφια της περιοχής να ζουν ελεύθερα για τρείς ημέρες  με τις μουσικές των Jimi Hendrix, Carlos Santana, Janis Joplin, Grateful Dead, Joan Baez, Crosby, Stills, Nash and Young, Joe Cocker, Jefferson Airplane,The Who κ.α.

Mια από τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του Rock and Roll σύμφωνα με τους Rolling Stones. Αλλά και ένα van που άλλαξε τον κόσμο στις ελαφριές μεταφορές, και στις μετακινήσεις, όπως αυτό των φωτογραφιών, που κυκλοφορεί στην Αμερική, φροντισμένο και διατηρημένο σαν καινούργιο, με σύμβολα από διαφορετικούς πολιτισμούς, που μοιάζει σαν να δίνει το μήνυμα ότι «Είμαστε όλοι μαζί, σε αυτόν τον πλανήτη. Όλοι καθόμαστε στην ίδια βάρκα».

Ίσως να είναι και έτσι… 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.