Είστε εδώ

Classic Cars

Toyota Μuseum: Βόλτα στην ιστορία

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Οι εγκαταστάσεις του μουσείου είναι στην έδρα της Toyota Deutschland GmbH, όπου εκεί οι επισκέπτες θα δουν ένα μεγάλο μέρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας μέσα από 75 και πλέον αυτοκίνητα, καθώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται.

Από Corolla, Celica, Starlet, MR2, Tercel, Land Cruiser, Rav4, Crown, IQ, Supra, Prius μέχρι το εκπληκτικό 2000 GT, το πρώτο ιαπωνικό sport car, του 1967, είναι εκεί, γυαλισμένα, καθαρά με τα μοτέρ όλων των μοντέλων να λειτουργούν. 

Εξάλλου παρατηρώντας τα μοντέλα, βλέπεις πώς αλλάζουν στην πάροδο των χρόνων, πού «γεννιούνται» οι νέες κατηγορίες, πώς διαμορφώνεται το εσωτερικό, το ταμπλό, το τιμόνι, τα συστήματα ήχου…  

Εκεί υπάρχουν και αγωνιστικά αυτοκίνητα, από το Le Mans, το WRC και μονοθέσια της Formula 1, ενώ μια ειδική και σπάνια έκδοση της Celica cabriolet φέρει την υπογραφή των Γιάρνο Τρούλι και Ραλφ Σουμάχερ που οδήγησαν τα ιαπωνικά μονοθέσια στα μέσα της 10ετίας του 2000 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. 

Εάν βρεθείτε λοιπόν στην Κολωνία και ο κορωνοϊός αποτελεί παρελθόν σας συστήνουμε να το επισκεφτείτε, κάνοντας μια ωραία βόλτα στο παρελθόν…..

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.