Είστε εδώ

Classic Cars

Porsche: Κλασικά μοντέλα με οθόνες αφής (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους κατόχους κλασικών μοντέλων της να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα αυτοκίνητά τους, έχοντας παράλληλα κάποιες από τις ανέσεις του σήμερα, δημιούργησε δύο νέα infotainment τα οποία μπορούν να φέρουν τεχνολογίες όπως bluetooth και οθόνη αφής σε αυτοκίνητα ηλικίας αρκετών δεκαετιών.

Τα δύο συστήματα ονομάζονται PCCM και PCCM Plus, με την κύρια διαφορά τους να είναι το μέγεθος που έχουν. Το PCCM αφορά παλαιότερα μοντέλα τα οποία έχουν χώρο για σύστημα με ύψος 1 DIN*, ενώ το PCCM Plus προορίζεται για πιο νέα μοντέλα που μπορούν να δεχτούν συστήματα μεγέθους 2 DIN*.

Έχοντας μικρότερο μέγεθος, το PCCM προσφέρει πιο περιορισμένη εμπειρία. Παρ’ όλα αυτά διαθέτει οθόνη αφής διαγωνίου 3.5 ιντσών η οποία περιβάλλεται από πλήκτρα που δίνουν άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά όπως το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο και η πλοήγηση. Επιπλέον είναι συμβατό με Apple CarPlay, δέχεται κάρτες SD, έχει είσοδο AUX, θύρα USB και εκτός από αναλογικό ραδιόφωνο, μπορεί να λειτουργήσει και με ψηφιακό.

Στο PCCM Plus η διαγώνιος της οθόνης ανεβαίνει στις 7 ίντσες και στις παραπάνω δυνατότητες προστίθεται η συμβατότητα με Android Auto.

Είναι ωραίο όταν βλέπουμε εταιρείες να στηρίζουν τους κατόχους παλαιότερων μοντέλων τους και να μην ασχολούνται μόνο με το πώς θα πουλήσουν καινούρια αυτοκίνητα.

 

*Το DIN είναι ο τρόπος να εκφραστούν οι τυποποιημένες διαστάσεις των συστημάτων ψυχαγωγίας που έχουν τα αυτοκίνητα, ξεκινώντας από τα ραδιόφωνα και τα κασετόφωνα στα πιο παλιά μοντέλα και φτάνοντας στα CD και τα σύγχρονα infotainment. Το 1 DIN σημαίνει ότι ο διαθέσιμος χώρος έχει 8 ίντσες πλάτος (20.32 εκατοστά) και 2 ίντσες ύψος (5.08 εκατοστά). Όταν μιλάμε για 2 DIN, σημαίνει ότι το πλάτος παραμένει στις 8 ίντσες, όμως το ύψος διπλασιάζεται και φτάνει τις 4 ίντσες (10.16 ίντσες).

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.