Είστε εδώ

Classic Cars

1965 Ferrari 275 GTB: Για τους φίλους του Έντσο Φεράρι

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί η Ferrari 250 GTO να είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αυτοκίνητα για κάποιον συλλέκτη (αν όχι το πιο πολύτιμο), όμως υπάρχει ακόμα ένα τέκνο του Μαρανέλο από την ίδια εποχή, το οποίο τραβάει έντονα το ενδιαφέρον.

Πρόκειται για 60 αντίτυπα της 275 GTB, τα οποία έχουν μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες 275 GTB που κατασκευάστηκαν και αυτή είναι η ύπαρξη 6 καρμπυρατέρ της Weber, έναντι 3 που ήταν το σύνηθες. Ακόμα σπουδαιοτερος είναι ο λόγος που αυτά τα 60 αυτοκίνητα έχουν το διπλάσιο αριθμό καρμπυρατέρ. Πρόκειται για μία κίνηση που έκανε ο Έντσο Φεράρι, όταν το αυτοκίνητο προοριζόταν για φίλο του ή κάποιον που εκτιμούσε ιδιαίτερα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη 275 GTB των φωτογραφιών δεν ξεχωρίζει μόνο της διαφοράς στο χώρο του κινητήρα, αλλά και για άλλα στοιχεία όπως οι αεραγωγοί στα πίσω φτερά που θυμιζουν εκείνους της 250 GTO και τα εμπρός φωτιστικά σώματα που μοιάζουν με της 250 LM.

Στα αρχεία της Ferrari σχετικά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, υπάρχει ένα γράμμα του Έντσο προς τον κόμη Βιτόριο Τζανόν ντι Βαλτζιουράτα, πρώην πρόεδρο του συνδέσμου ιστορικών αυτοκινήτων της Ιταλίας και γνωστό συλλέκτη, στο οποίο γράφει “Λόγω του σπορ στυλ οδήγησης που έχετε, έχω τοποθετήσει έξι καρμπυρατέρ στο νέο σας αυτοκίνητο”.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.